Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Κοινά χαρακτηριστικά χούλιγκαν ποδοσφαίρου και τρομοκρατών

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι χούλιγκαν ποδοσφαίρου και οι τρομοκράτες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ; . Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε μαζί !
    Σύμφωνα με το Haaretz.com ,  τα κοινά χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν  μια μορφή χουλιγκανισμού που λαμβάνει χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι. Αντιπροσωπεύει εθνική αντιζηλεία και ακραία κοινωνική συμπεριφορά από ανθρώπους που σχεδόν σίγουρα δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται λιγότερο για το άθλημα του ποδοσφαίρου.
Όπως είχε αναφέρει και η Δρ .Martha Newson, από το Ινστιτούτο Γνωστικής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Διεθνή Επισκόπηση για την Κοινωνιολογία του Αθλητισμού,σε ένα πανεπιστημιακό δελτίο τύπου τον Σεπτέμβριο του 2018 : "Οι μελέτες μας δείχνουν ότι πολλές συμπεριφορές ακραίων ομάδων τροφοδοτούνται από τα ίδια κίνητρα, αλλά η σύνδεση ποδοσφαίρου μας πρόσφερε έναν σχετικά ασφαλή χώρο για να ξεκινήσουμε. Όσο περισσότερο κατανοούμε πώς λειτουργεί η συμπεριφορά και τι την παρακινεί, τόσο πιθανότερο είναι να μειώσουμε τις πιθανότητες και ίσως ακόμη και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές της να παράγει πιο θετικά αποτελέσματα.
Ακόμα πρόσθεσε ότι αυτό που αποτελεί τη βάση της σύγκρισης, είναι ένα πνευματικό κατασκεύασμα που είναι κοινό για τους ανθρώπους που ανατινάξουν τα λεωφορεία και για όσους ανατινάξουν στη οργή ενάντια στους οπαδούς της άλλης ομάδας.Λέγεται συγχώνευση ταυτότητας.
Συμπερασματικά , μπορούμε να πούμε ότι τα κοινά χαρακτηριστικά οπαδών ποδοσφαίρου και τρομοκρατών είναι η εθνική αντιζηλεία , η ακραία κοινωνική συμπεριφορά και η συγχώνευση ταυτότητας.
Πηγή : https://www.haaretz.com
 


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Γιάννη, πολύ ενδιαφέρον τα όσα έγραψες. Δεν είχα ιδέα πόσα απο πολλά κοινά έχουν οι χούλιγκαν ποδοσφαίρου και οι τρομοκράτες. Πραγματικά είναι σοκκαριστικά τα πόσα μπορείς να μάθεις. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή