Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Κύπρος & Κάρτα Φιλάθλου

Η κάρτα φιλάθλου είναι μία ταυτότητα την οποία πρέπει να φέρει ο καθένας, αν θέλει να αγοράσει εισιτήριο και να μπει στο γήπεδο. Αποκτάται με σχετική αίτηση στα γραφεία της εκάστοτε Π.Α.Ε., όπου απαιτείται φωτογραφία, αντίγραφο, αστυνομικής ταυτότητας και αριθμός ΑΜΚΑ.
     Αυτοί που αντιδρούν στην θέσπιση κάρτας φιλάθλου είναι κυρίως οι οργανωμένοι όλων των συλλόγων, που μιλούν για οπαδικό «φακέλωμα» από την πλευρά του κράτους, που με την κίνηση αυτή παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.Μάλιστα το 2014 ήταν η πρώτη φορά  που οι οργανωμένοι όλων των κυπριακών ομάδων συμμάχησαν για να μην ισχύσει το μέτρο.Ο Υπουργός Αθλητισμού Ιωνάς Νικολάου ήταν ανένδοτος.Πέντε χρόνια αργότερα, η κάρτα φιλάθλου είναι ενεργή με την απουσία των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα της Κύπρου. Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των οπαδών που εξακολουθούν να μην πηγαίνουν στο γήπεδο σε αντίδραση για την Κάρτα Φιλάθλου,χαρακτηρίζοντας ότι δεν θέλουν να βλέπυν ένα γήπεδο άδειο που μοιάζει με εκκλησία από την ησυχία που επικρατεί.
    Πηγές : https://www.sdna.gr/

                  https://www.kerkida.net/


4 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν την κάρτα οπαδών λόγω του ότι πλέον αδιασαν τα γήπεδα, και αυτό είναι κακό για όλους μας, από τους πέχτες μέχρι και τους θεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός φίλε μου! Τέτοια πράγματα πρέπει να σταματήσουν

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός φίλε μου τέτοια πράγματα πρέπει να σταματήσουν

      Διαγραφή
  2. Δεν θεωρώ ότι η κάρτα φιλάθλου είναι η μόνη ή η βασική αιτία που κάποιοι φίλαθλοι απουσιάζουν από τις κερκίδες των ομάδων τους, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες αιτίες όπου κανείς δεν δίνει την απαραίτητη σημασία! Όσον αφορά την κάρτα φιλάθλου καλό θα ήταν να γίνει επαναπροσδιορισμός του θέματος έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή λύση μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που δεν προβλέπεται να είναι στα άμεσα σχέδια των αρμοδίων αφού πίσω από την κάρτα φιλάθλου υπάρχουν καλά κρυμμένα συμφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή